maandag, 17. januari 2005 - 12:15

Politie alert bij wedstrijd NEC - Borussia Mönchengladbach

Nijmegen

Al voor de benefietwedstrijd NEC - Borusia Mönchengladbach op zondagmiddag 16 januari had de politie informatie dat Duitse voetbalsupporters de confrontatie wilden gaan zoeken met NEC-supporters.

Hoewel deze benefietwedstrijd een vriendelijk karakter moest hebben en de opbrengst bestemd is voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië, heeft deze wedstrijd redelijk veel politie-inzet gevraagd. De politie heeft op basis van zorgvuldige afwegingen onder andere een peloton ME beschikbaar gehouden, 5 speurhonden en 20 mensen van de AE (aanhoudingseenheid).

De politie wist die confrontatie te voorkomen, onder andere door in samenwerking met de politie van Limburg-Noord een bus met 58 Duitse supporters die onderweg was naar Nijmegen te onderscheppen en in overleg met de Duitse politie onder begeleiding terug te brengen naar de grens, waar de Duitse politie de supporters onder haar hoede nam. In deze bus werden bij onderzoek onder andere maskers, mondgebitjes en zware handschoenen aangetroffen.

Ook op het Centraal Station van Nijmegen zijn 6 Duitse voetbalsupporters teruggestuurd omdat zij uit waren op een confrontatie.

Er zijn in Nijmegen drie mensen aangehouden omdat zij geen geldig identiteitsbewijs konden tonen, in het kader van de Wet op de Identificatieplicht. Eén persoon werd bij het Goffertstadion aangehouden voor belediging van politiemensen.

De politie is tevreden over de genomen veiligheidsmaatregelen en de samenwerking met andere politiekorpsen en partners, omdat door tijdig ingrijpen eventuele ernstige ongeregeldheden voorkomen konden worden.
Provincie:
Tag(s):