woensdag, 21. december 2005 - 10:14

Politie arresteert vrouwen-handelaar

Leeuwarden

De politie heeft twee weken geleden in Leeuwarden een 29-jarige Hagenaar gearresteerd voor vrouwenhandel. De man dwong de vrouwen drugs toe te nemen en zette ze vervolgens aan tot prostitutie. De Hagenaar was vooral in Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Friesland en Groningen actief.

Het Mensenhandel-interventieteam van de politie Fryslân wist de Hagenaar op te sporen naar aanleiding van een onderzoek naar gedwongen prostitutie en mensenhandel dat het korps deed in samenwerking met het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel te Zwolle, de politie Gelderland-Zuid en de politie Haaglanden.

De verdachte is al eerder veroordeeld voor geweldsmisdrijven. Deze vrouwen moesten geld verdienen en aan hem afdragen. De Hagenaar verbleef in hotels in de steden waar de vrouwen werkte en mishandelde de vrouwen daar.

De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en overgebracht naar Den Haag, waar de afdeling Commerciële Zeden van de politie Haaglanden het onderzoek tegen de man zal afronden. De politie heeft inmiddels drie aangiftes van mishandeling, bedreiging en gedwongen prositutie binnengekregen tegen de man. De politie sluit niet uit dat er meerdere aangiftes zullen worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):