zaterdag, 14. mei 2005 - 21:00

Politie belaagd

Nijmegen

Vrijdagavond kreeg de politie een melding van overlast aan de Generaal Smutsstraat. Ter plaatse troffen zij 7 jongelui aan, die in het portiek van een flat rondhingen. Hen werd verzocht weg te gaan. De groep verwijderde zich toen in de richting van de De La Reystraat. Daar schold een 16-jarige jongen de agenten plotseling luidkeels uit. Deze jongen werd daarom door de agenten aangehouden.

Hij verzette zich, maar kon met enige moeite geboeid in de politiebus geplaatst worden. Ondertussen waren anderen zich met de aanhouding gaan bemoeien en stonden er ongeveer tien mensen om de agenten heen. Twee van hen probeerden de aanhouding daadwerkelijk te verhinderen en één van hen, een 30-jarige Nijmegenaar, schold de agenten ook uit.

Hierop werd ook hij aangehouden, maar hij verzette zich samen met de ander zo hevig, dat de agenten pepperspray moesten gebruiken om hun verzet te breken. De 16-jarige jongen zag inmiddels kans weer uit de politiebus te komen en probeerde geboeid en wel de aanhouding van de ander te verhinderen. Ook hij kreeg pepperspray toegediend. Met behulp van andere inmiddels ter plaatse gekomen politie-eenheden lukte het de rust te herstellen. De 30-jarige en 16-jarige zijn ingesloten. De derde verdachte wist te ontkomen. Zijn identiteit is bij de politie bekend.
Provincie:
Tag(s):