maandag, 18. juli 2005 - 10:06

Politie deelt massaal bonnen uit

Venlo

De politie van het korps Limburg-Noord heeft in een week tijd ruim 3700 bekeuringen uitgeschreven. In de week van 7 tot en met 15 juli zijn er tijdens verkeerscontroles meer dan 39.000 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Er werd vooral gecontroleerd op het dragen van een helm, autogordel, rijden door rood licht, gebruik van alcohol en de snelheid.

In de regio Venlo en Roermond werden de meeste boetes uitgedeeld voor te hard rijden. Ruim 15 procent van de gecontroleerde bestuurders overschreed de maximum snelheid.

Ook in het kader van de Maasplassenprojecten zijn er veel boetes uitgeschreven. Bij de Maasplassen rondom Roermond heeft de politie bijna 400 bekeuringen uitgedeeld. De meeste boetes werden uitgedeeld voor overtredingen van de Visserijwet zoals vissen zonder vergunning, voor illegaal kamperen, vuurtje stoken en het dumpen van afval.

Nagenoeg alle verdachten zijn woonachtig in Duitsland en afkomstig uit het voormalig Oostblok en brengen een of twee nachten door in hun tentje en/of auto aan de oever. Als ze door de politie worden betrapt, worden ze gesommeerd hun plek te verlaten. Er zijn tot nu toe tijdens deze controles nog geen aanhoudingen verricht. De boetes werden uitgeschreven in de periode van eind april tot 15 juli.

Ook in de regio Venray heeft de politie meer dan 200 bekeuringen uitgedeeld bij het Maasplassenproject.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):