woensdag, 23. februari 2005 - 17:42

Politie doet oproep

Flevoland

In het kader van een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost Nederland zijn op 15 februari in Lelystad drie verdachten aangehouden op verdenking van verscheidene insluipingen in woningen in het Noorden en Oosten van het land. Met name oudere mensen waren het doelwit en de buit bestond veelal uit geld en sieraden.

De verdachten zijn een man (30 jaar) en twee vrouwen (17 en 56 jaar) uit Lelystad. Bij zoekingen in drie panden in Lelystad werden geld en juwelen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn op vrijdag 18 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris, die de bewaring voor veertien dagen heeft bevolen.

Bij de insluipingen werd bij de gedupeerden aangebeld en probeerde één van de verdachten met een smoes de woning binnen te komen. Dit diende als afleiding zodat de tweede verdachte ook de woning kon betreden en kamers en kasten kon doorzoeken op zoek naar geld, bankpassen en sieraden. De derde verdachte stond buiten op de uitkijk.

In de afgelopen periode zijn 23 aangiften binnengekomen van (pogingen tot) insluipingen in woningen in het Noorden en Oosten van het land. Het gaat daarbij om woningen in o.a. Sneek, Leeuwarden, Groningen, Veendam, Hoogezand, Dokkum, Enschede, Den Ham, Holten, Almelo, Ruurlo, Gorssel en Lochem.

Het betreft een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost Nederland (BR NON) in samenwerking met de politie Lelystad onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad.

OPROEP
Met het oog op het vervolgonderzoek van deze aanhoudingen wil de politie graag in contact komen met mensen die een dergelijke situatie in de afgelopen maanden hebben meegemaakt. Dit kan gemeld worden bij de lokale politie. De politie is alleen op zoek naar informatie omtrent insluipingen waarbij de betrokken personen op dezelfde wijze gehandeld hebben als de beschreven verdachten
Provincie:
Tag(s):