donderdag, 13. januari 2005 - 16:51

Politie Ede zoekt getuigen

Ede

Vrouw berooft en aangerand
<BR>
<BR>De recherche van Ede is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende straatroof waar een 31-jarige vrouw het slachtoffer van werd. De vrouw was bovendien door haar belagers aangerand. Het voorval speelde zich af op donderdagavond 30 december tussen half acht en kwart voor negen op de Keesomstraat te Ede.

Het slachtoffer liep die avond haar hond uit te laten op de Keesomstraat. Ter hoogte van de Merlijnflat en de Stroombergflat werd zij door een groepje jongeren aangesproken en werd vervolgens door het groepje ingesloten. Eén van hen vroeg vervolgens om geld. Toen het slachtoffer vervolgens antwoordde geen geld op zak te hebben werd zij door twee anderen bedreigd met messen. Daarop werd het slachtoffer vastgepakt waarna zij door een van de jongens in haar kleding werd doorzocht en onzedelijk werd betast. Vervolgens is de vrouw hardhandig heen en weer geduwd, waarna ze kans zag weg te rennen en zich in de buurt te verstoppen. Bij de schermutseling was de vrouw gewond geraakt. Later bleek dat de jongens weg waren waarop de vrouw naar huis ging.
De politie zoekt vijf jongens in de leeftijd van veertien tot zestien jaar. Onder hen zou er één geweest zijn die ouder was, vermoedelijk achttien jaar. Alle jongens droegen donkere kleding. De recherche stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. Misschien zijner buurtbewoners of passanten die iets hebben gezien, hoe ogenschijnlijk onbelangrijk ook, dat in verband kan worden gebracht met dit voorval. Personen met informatie kunnen bellen met de recherche in Ede via 0900-8844. Kent u de daders, maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met ‘M’ via 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl
Provincie:
Tag(s):