vrijdag, 23. december 2005 - 16:18

Politie haalt mortier- en nitraatbommen uit woning

Nieuw-Vennep

De politie is ‘s vrijdagmorgen twee woningen binnengetreden en nam er vuurwerk in beslag. In totaal gaat het om enkele tientallen kilo’s aan sier- en knalvuurwerk. Een deel bestaat uit illegaal materiaal, waaronder een mortierbom en enkele nitraatbommen. In beide woningen werd een verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige en een 15-jarige jongen. Zij worden door de politie verhoord over de herkomst van het materiaal. Er moet nog worden vastgesteld of de jongste in aanmerking kan komen voor een Haltstraf. Tegen de 17-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Vuurwerk mag in de meeste gemeenten in Kennemerland tussen 29 en 31 december worden gekocht, uitsluitend bij ondernemers die daar een vergunning voor hebben. Het vuurwerk mag vanaf 31 december om 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. Illegaal vuurwerk is te allen tijde verboden.

Het gaat om een 17-jarige en een 15-jarige jongen. Zij worden door de politie verhoord over de herkomst van het materiaal. Er moet nog worden vastgesteld of de jongste in aanmerking kan komen voor een Haltstraf. Tegen de 17-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Vuurwerk mag in de meeste gemeenten in Kennemerland tussen 29 en 31 december worden gekocht, uitsluitend bij ondernemers die daar een vergunning voor hebben.

Het vuurwerk mag vanaf 31 december om 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. Illegaal vuurwerk is te allen tijde verboden.
Provincie:
Tag(s):