zondag, 13. november 2005 - 14:59

Politie houdt grootscheepse nachtelijke controle

Enschede

De politie Twente heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november in Enschede een grootscheepse controle gehouden. Bezoekers van de binnenstad werden gecontroleerd op zaken als wapenbezit, verkeersgedrag, alcohol- en drugsgebruik. Er werden o.a. messen en pepperspray in beslag genomen

Op diverse punten rond de Enschedese binnenstad heeft de politie Twente zaterdagnacht tussen 23.00 uur en 05.00 uur uitvoerig gecontroleerd. Er werden personen gefouilleerd, er werd gezocht naar wapens en drugs, auto's werden gecontroleerd en er werd op alcoholgebruik gelet. Het doel van deze grootscheepse controle is om het uitgaansgeweld tegen te gaan, en het veiligheidsgevoel te vergroten.

Er werd o.a. pepperspray, 10 messen, een balletjespistool, een boksbeugel, een honkbalknuppel, een schroevendraaier en een kleine hoeveelheid drugs in beslag genomen.
28 personen kregen een bekeuring voor het rijden met teveel drank op. 4 personen konden hun rijbewijs meteen inleveren, zij hadden meer dan 1,5 promille alcohol in hun bloed.
Provincie:
Tag(s):