donderdag, 15. september 2005 - 14:13

Politie houdt met speciale actie motordieven op heterdaad aan

De Meern

Dinsdagavond heeft de politie op de Europaweg in De Meern drie verdachten van diefstal van een motor op heterdaad aangehouden.De politie constateert dat er regelmatig straatroven plaatsvinden waarbij gebruik wordt gemaakt van motoren die van diefstal afkomstig zijn. Politie investeert daarom extra in het opsporen van motordieven. Om de pakkans te vergroten werd in samenwerking met het Openbaar Ministerie een actie voorbereid en uitgevoerd om motordieven op heterdaad te kunnen aanhouden.

De politie plaatste een motor op de Europaweg. Na een tijdje zagen agenten dat twee jongens interesse toonden voor de motor. Via hun mobiele telefoon zochten zij contact met anderen. Even later kwamen er drie jongens aanlopen. Zij wilden de motor meenemen en begonnen ermee te slepen.
Hierop kwamen de agenten in actie en konden twee verdachten, een 17-jarige jongen en een 19-jarige man beiden uit Utrecht, ter plaatse worden aangehouden. De derde verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, ging er vandoor op de fiets, maar kon even later voor zijn woning worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek. Met deze actie probeert de politie om diefstal van motoren te ontmoedigen.
Provincie:
Tag(s):