zondag, 13. november 2005 - 19:54

Politie houdt veiligheidscontrole bij discotheek

Nijmegen

De politie heeft zaterdagavond een uitgebreide veiligheidscontrole gehouden bij discotheek de Matrixx in Nijmegen. Deze geplande controle werd in overleg met het management van de discotheek gehouden met als doel het terugdringen van drugsgebruik en het dealen ervan. Omdat zowel de politie als de directie van de Matrixx het idee hebben dat drugsgebruik aan het toenemen is, hebben zij in gezamenlijkheid besloten deze controle te houden.

Hiervoor werden ook diverse politiemensen in burger ingezet. De politie startte om 23.00 uur met de controle en stopte ermee rond 5 uur zondagmorgen. Er waren toen acht mensen aangehouden voor drugsgebruik of het dealen ervan. Alle aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. Bij een persoon werd een grote hoeveelheid XTC-pillen aangetroffen, die bedoeld was om te verkopen. Eén persoon werd aangehouden voor baldadigheid. Er werd binnen in de discotheek gecontroleerd, maar ook buiten, rondom het pand.

Er wordt overlegd of dergelijke controles vaker gehouden gaan worden. De politie en de directie van de Matrixx willen hiermee bereiken dat het uitgaanspubliek veilig kan uitgaan.
Provincie:
Tag(s):