donderdag, 17. november 2005 - 17:53

Politie in Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest wordt één team

Heemskerk

Met ingang van 1 januari 2006 gaat de politie in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest over in één team. Dat heeft de gemeente Heemskerk donderdag bekendgemaakt. Dit betekent concreet dat de huidige basisteams IJmond-Noord (Heemskerk en Uitgeest) en Beverwijk aan het eind van dit jaar worden samengevoegd tot een nieuw team.

De standplaats wordt het bureau aan de Laan der Nederlanden in Beverwijk. Van daaruit worden alle activiteiten gecoördineerd. Het nieuwe team krijgt de naam: basisteam IJmond-Noord.

Aanleiding voor de samenvoeging van de huidige basisteams is de wens efficiënter te werken, en structureel meer tijd en energie te investeren in opsporing en handhaving. Daarnaast zal ook extra worden geïnvesteerd in de politiezorg, die specifiek gericht is op de wijken.

In totaal krijgt het nieuwe team de beschikking over zestien gebiedsagenten, die straks voor de volle 100 % actief zullen zijn als gebiedsagent: in Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. Deze wijkgerichte politiezorg is een essentiële voorwaarde om te komen tot een succesvol integraal veiligheidsbeleid van politie, gemeenten en andere partners.

De nieuwe schaalgrootte biedt de mogelijkheid om niet alleen efficiënter maar ook effectiever op te treden. Voor burgers verandert er op het eerste gezicht niet veel. De openingstijden van de huidige bureaus in Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest blijven ongewijzigd. Hier kunnen bezoekers net als voorheen terecht voor het doen van aangifte en voor andere zaken. De burgemeesters van de drie betrokken gemeenten hebben ieder hun eigen raadscommissie over de samenvoeging van beide teams geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):