zondag, 15. mei 2005 - 10:48

Politie jaagt op ‘spook’ bus Connexxion

Amsterdam

Zondagochtend om 05.15 uur kreeg de politie een melding van Connexxion dat er zojuist op de Jan Tooropstraat een stadsbus gestolen was. De bus bleek uitgerust met een zogenaamde GPS unit waardoor deze op afstand te volgen is. Connexxion en de politie hielden via een open verbinding contact over de plek waar de bus zich bevond.

Door middel van GPS is het mogelijk personen en/of objecten te volgen en te traceren en daarbij zeer nauwkeurige de positie te bepalen door middel van radiobakens en/of satellieten. Deze positie kan dan op afstand worden uitgelezen, waardoor men te allen tijde weet waar de auto of in dit geval bus zich bevindt. Vooral duurdere merken auto's worden tegenwoordig vanuit de fabriek uitgerust met een GPS unit. Hierdoor is het stelen van deze auto’s een stuk minder aantrekkelijk geworden.

De gestolen bus, een klein model voor het vervoer van bijvoorbeeld schoolkinderen, bewoog zich door Amsterdam en reed uiteindelijk de Haarlemmerweg op in de richting van het Centraal Station gaf Connexxion door. Politie eenheden waren inmiddels ingeseind en probeerden de bus de pas af te snijden. Plotseling stopte de bus echter op het Haarlemmerplein. Agenten die vlakbij waren spoeden zich ter plaatse. Volgens de GPS stond de bus nog steeds stil op het Haarlemmerplein, alleen troffen agenten daar niets aan. Een onderzoek in de omgeving leverde ook niets op. De bus leek in het niets verdwenen. Wat er mis is gegaan is nog niet duidelijk. De bus is echter niet meer aangetroffen. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):