donderdag, 8. december 2005 - 17:54

Politie lost brand-stichtingen op

Roermond

De politie heeft 16 personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij in totaal 32 brandstichtingen. De aanhoudingen vonden plaats in de periode tussen 22 november tot op heden. Op dit moment zitten er nog 2 verdachten vast. Van de 16 verdachten zijn er 13 woonachtig in Roermond en 3 in Haelen.

De jongeren variëren in de leeftijd van 13 tot en met 22 jaar. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit, laat ze donderdag weten.

De politie besloot een onderzoek in te stellen nadat er in de buurten Hoogvonderen, Donderberg en de Kemp in Roermond diverse brandstichtingen waren gepleegd. Dit veroorzaakte de nodige onrust onder de bewoners. Deze signalen bereikten de politie onder meer binnen het project “Blauw in de wijk� in de wijk Donderberg.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen op 22 november in Haelen twee verdachten werden aangehouden nadat ze op heterdaad waren betrapt op diefstal van gloednieuwe putdeksels.

De politie verdenkt de jongeren van 32 brandstichtingen van vooral coniferen bij woningen, een hooiberg en een auto. Deze misdrijven vonden vooral plaats in Roermond-oost, maar ook in Horn, Heythuysen en Haelen. Verder komen er in dit onderzoek ook andere zaken naar voren zoals fiets- en bromfietsdiefstallen en woninginbraken.
Provincie:
Tag(s):