vrijdag, 22. juli 2005 - 16:53

Politie lost overval op

Philippine

Met de aanhouding van drie mannen uit Terneuzen en een inwoner van Sint Niklaas heeft de Zeeuwse politie de gewapende overval op de eigenaar van restaurant Au Port in Philippine op 7 maart 2005 opgelost. Direct na de overval startte de politie een buurtonderzoek en een technisch onderzoek. Later ondervroegen ze tientallen getuigen, waaronder de tijdens de overval aanwezige gasten van het restaurant.

Het onderzoek kwam begin juni in een stroomversnelling toen in Belgie bij een inbraak een 20 jarige inwoner van Sint Niklaas en een 18 en 21 jarige inwoner van Terneuzen werden aangehouden. Uit de gegevens van dit onderzoek bleek dat er verband bestond tussen deze verdachten en de daders van de overval.

Op 9 juni werd de 21 jarige Terneuzenaar in Nederland aangehouden. Op 12 juni werd een 19 jarige man uit Terneuzen aangehouden en op 20 juni een 18 jarige inwoner van Terneuzen in Nederland. Enkele van de verdachten hebben inmiddels hun betrokkenheid bij de overval bekend. De drie mannen uit Terneuzen zitten inmiddels in voorlopige hechtenis. De inwoner van Sint Niklaas zit nog in Belgie vast.

De overval vond plaats op 7 maart jl. Rond half negen die avond drongen drie gewapende mannen het restaurant binnen en dwongen de eigenaar de kassa te openen. Een gast van het restaurant raakte gewond aan zijn hoofd toen hij de eigenaar te hulp schoot en de overvallers hem op het hoofd sloegen.

Het drietal ging er na de overval te voet vandoor. Zij maakten enkele honderden euro’s buit.

© BON Politie
Provincie:
Tag(s):