maandag, 23. mei 2005 - 1:51

Politie maakt einde illegaal feest

Maastricht

Dit weekend heeft de politie een einde gemaakt aan een feest in het voormalige Landbouwbelang. Er was een feest met zo’n 400 mensen, aldus regionale omroep L1. Er werden 3 mensen aangehouden. Het feest zou volgens de politie illegaal zijn. De organisatie zegt dat het niet zo was. Zaterdagnacht wilde de politie de aanwezige bezoekers uit het gebouw halen. Zo'n 150 bleven buiten staan. Op verzoek vertrok een groot deel van de groep, maar 60 bleven halstarrig op de verboden lokatie. De politie moest een charge uitvoeren en schakelde daarvoor 35 agenten in.

De 36-jarige organisator schold de agenten uit voor nazi’s, met als gevolg dat hij werd opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Twee anderen werden gearresteerd omdat ze de openbare orde hadden verstoord.

De inval van de politie was naar aanleiding van het niet volledig in orde hebben van de vergunningen. Er waren niet voldoende veiligheidsmaatregelen genomen voor eventuele calamiteiten. De organisatie zou ondanks weigering van de Gemeente voor een vergunning, het feest toch door laten gaan, alsdus woordvoerder Clermonts van de Politie Maastricht.

© BON
Provincie:
Tag(s):