donderdag, 10. november 2005 - 12:39

Politie mag preventief fouilleren in Hoensbroek

Heerlen

De politie in Heerlen krijgt de bevoegdheid om preventief te fouilleren in het gebied rondom de Akerstraat-Noord, de Heisterberg en het centrum van Hoensbroek. Dit heeft burgemeester Toine Gresel van Heerlen bepaald. De preventiemaatregel komt voort uit geweldsdelicten die zich in het verleden in dit gebied hebben voorgedaan. Bij gerichte controles is gebleken dat in dit gebied steeds meer mensen met een wapen op zak lopen.

In het aangewezen gebied worden al veel acties ondernomen om de veiligheid en het woon- en leefklimaat van de burgers te vergroten. Er zijn gezamenlijke handhavingacties door gemeente, politie en brandweer (Flexteam), het project Panda is opgestart (Plenaire aanpak normvervaging, drugsoverlast en ander vormen van overlast) en een aantal drugspanden is gesloten. Ook zijn diverse drugsdealers en criminelen opgepakt.

Om het gebied nog leefbaarder te maken, is nu besloten om de politie de bevoegdheid te geven om preventief te fouilleren. Door een bepaald gebied aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied, heeft de politie de bevoegdheid om iedereen, verdacht of niet, te fouilleren, auto’s te onderzoeken en verpakkingen te openen.

De inwoners van Heerlerheide en Hoensbroek zullen woensdag 16 november worden geïnformeerd over deze maatregel in hotel Amicitia in Hoesbroek. De bijeenkomst begint om 20.30 uur.
Provincie:
Tag(s):