maandag, 11. juli 2005 - 12:22

Politie moet achtervolging staken om erger te voorkomen

Enschede

De politie heeft zondagmiddag een achtervolging met een gestolen auto moet afbreken om erger te voorkomen, de autodief ging zo roekeloos tekeer dat de agenten het veiliger achtten hiermee te stoppen teneinde het overige verkeer niet in gevaar te brengen. Dat hun beslissing de juiste was bleek wel toen er 10 minuten later al een aanrijding met een bromfietser plaats vond waarschijnlijk veroorzaakt door de autodief.

De politie zag aan het kenteken YZ-48-SX van de Mazda 323 dat de auto als gestolen te boek stond en gaf een stopteken. De chauffeur reageerde hierop door een dot gas te geven. De politie zette onmiddelijk de achtervolging in. De autodief ging echter zo roekeloos te keer dat de politie de achtervolging afbrak.

Tien minuten later kwam er een melding binnen dat een Mazda 323 een 21-jarige bromfietser met grote snelheid had ingehaald op de wethouder Elhorststraat en geraakt. De man kwam hierdoor ten val en liep diverse schaafwonden op. De politie vermoedt dat het om dezelfde auto moet gaan.

©BON/Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):