dinsdag, 19. juli 2005 - 20:35

Politie onderzoekt brand woonboot

Westzaan

Maandag is brand uitgebroken op een woonboot aan de Kanaaldijk in Westzaan. De boot is eigendom van een 59-jarige Amsterdammer en werd bewoond door een 48-jarige vrouw met haar 21-jarige zoon. De bewoners waren niet aanwezig tijdens de brand.

Geruchten doen de ronde in het plaatsje Nauerna, waar de boot ligt, dat het om het schip gaat waarop A.H. en haar zoons J. H. en M. H. woonden. De drie zijn veroordeeld voor de moord op hun buurman Lesley Cortenbach.

Deze toen 46-jaar oude bewoner van Nauerna werd sinds eind 2001 vermist. Het lichaam van Cortenbach werd twee jaar na zijn verdwijning opgegraven in een weilandje in natuurgebied De Reef. De beide zoons van A. hadden de politie op deze plek gewezen.

Cortenbach woonde drie jaar lang op een boot in jachthaven van Nauerna, op een steenworp afstand van de vrouw. Hij kwam geregeld bij A. over de vloer. De oudste zoon van A. zou zijn straf nog uitzitten maar A. en haar toen 20-jarige zoon woonden alweer geruime tijd om hun schip. Totdat deze vorig jaar in brand vloog en onbewoonbaar werd.

En nu is de boot waarop A. onderdak had gevonden dus ook in brand gevlogen. De technische recherche doet sporenonderzoek om achter de oorzaak van de brand te komen. © BON - archieffoto
Provincie:
Tag(s):