zondag, 23. oktober 2005 - 23:54

Politie onderzoekt caravanbranden in Baarlo

Baarlo

De politie stelt een onderzoek in naar de branden die in de nacht van vrijdag op zaterdag uitbraken op een campingterrein aan de Napoleonsbaan Noord in Baarlo. Gezien de eerdere branden en de ernst van de situatie neemt de politie deze zaak hoog op.
<BR>Omstreeks 02.50 uur kwam de melding van de eerste brand binnen, waarop de brandweer ter plaatse ging. De brand vernielde een caravan totaal. Agenten stelden een onderzoek in en spraken met enkele getuigen en de melders.

Diezelfde nacht rond 06.00 uur werd opnieuw melding gedaan van brand in een caravan op hetzelfde campingterrein. Op korte afstand van de eerste brand bleek opnieuw een brand gaande in de erker van een caravan. De politie informeerde de burgemeester die terplaatse kwam.

Zaterdagmorgen stelde de politie een onderzoek in naar de branden op het campingterrein. Een buurtonderzoek onder de aanwezige bewoners wees uit dat in een derde caravan sporen van brandstichting waren gezien. De technische recherche deed onderzoek bij de resten van de caravans en maakt proces-verbaal op.

Tot nu toe hebben op deze camping zes branden plaatsgevonden, van het uitbranden van een berghok en tuinhuisje tot hele stacaravans. De eerste ontstond in de nacht van 1 januari. Het onderzoek wordt voortgezet.

© BON- Politie Limburg-Noord/Archieffto: John Peters
Provincie:
Tag(s):