zondag, 12. juni 2005 - 12:18

'Politie op rokkenjacht'

Tiel

Zaterdag zijn 3 winkeldieven door de politie aangehouden, toen zij op heterdaad werden betrapt in Tiel. Bij de winkeldiefstal werden weggenomen goederen verstopt in rokken die voorzien waren van een grote opbergruimte.Een getuige meldde aan de politie dat drie personen winkeldiefstallen pleegden aan de Kwelkade.

Daarbij zouden de dievegges de weggenomen goederen in de rokken van hun kleding te verbergen. Agenten gingen direct naar het winkelcentrum en zagen daar twee vrouwen met bolstaande lange rokken lopen. Door de goederen die de vrouwen onder hun kleding leken te dragen, liepen ze moeizaam.

Op het moment dat deze vrouwen de agenten zagen, probeerden ze te weg te lopen door een winkel in te vluchten. In de winkel zijn ze aangehouden met een vermoedelijke medeverdachte. Het betreft een 12-jarig meisje uit Lelystad en een 37-jarige man en 40-jarige vrouw uit Den Bosch.Tijdens het kledingonderzoek zijn uit de geprepareerde rokken, de zogenaamde ‘gaprok’, een dvd-cdspeler en enkele trossen bananen te voorschijn gekomen. In de auto die de drie verdachten bij zich hadden, werd een aantal vleespakketten aangetroffen. De weggenomen goederen zijn door de agenten in beslag genomen. Op dit moment worden de verdachten door de politie verhoord.
Provincie:
Tag(s):