vrijdag, 14. januari 2005 - 15:43

Politie pakt verdachten kapitale branden op

De politie heeft de afgelopen dagen vijf jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden die worden verdacht twee kapitale branden in Doetinchem te hebben gesticht. Allen hebben hierover een verklaring afgelegd.

Op zondag 7 november in de namiddag woedde er een felle uitslaande brand in een leegstaande school aan de Slotlaan in Doetinchem. De brandweer rukte massaal uit en de brand trok veel publieke belangstelling. Er werden 50 brandweerlieden ingezet maar gezien de omvang van de brand restte hen niets anders dan de school gecontroleerd uit te laten branden. De schade werd geschat op ruim een half miljoen euro.

Twee weken later woedde er brand in een leegstaande boerderij aan de Aregont in de nieuwbouwwijk Dichteren in Doetinchem. Het pand zou gerenoveerd worden, maar de brand gooide roet in het eten. Ook dit pand brandde volledig uit. De schade bedroeg ruim twee ton.

Bij beide branden werd brandstichting vermoedt. Het onderzoek van de politie leidde naar de vijf aangehouden jongeren. De jongens zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten maar moeten zich aan een aantal opgelegde voorwaarden houden.

Bron: Politie Gelderland NO
Provincie:
Tag(s):