zaterdag, 26. november 2005 - 10:19

Politie rolt Afrikaanse harddrugsbende op

Venlo

De politie heeft de afgelopen dagen in totaal zeven Afrikaanse mannen aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. De mannen in de leeftijd tussen de 31 en 39 jaar kwamen uit Nigeria, Kameroen en Swaziland. Zij zijn alle zeven ingesloten en zijn vrijdagmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris. In totaal werd ruim 9,5 kilo harddrugs in beslag genomen. Vijf verdachten verblijven mogelijk illegaal in Nederland.

De politie heeft woensdag in Venlo op de Kaldenkerkerweg een van de Kameroenezen aangehouden. De man werd met ruim 2 kilo heroïne betrapt die hij net had gekocht van een Nigeriaan en een andere Kameroenees. De drugs en een geldbedrag van 8.375,00 euro werd in beslag genomen. Het tweetal verkopers wist te ontkomen maar kon door het Korps Landelijke Politiediensten worden aangehouden op de A2 ter hoogte van Best.

Naar aanleiding van het onderzoek werd donderdag door de politie een huiszoeking uitgevoerd in een woning in Amsterdam-Zuid. Daarbij werden nog drie Nigerianen en de Swazilander aangehouden. In de woning werd in totaal 7,5 kilo aan harddrugs aangetroffen en een geldbedrag van 900,00 euro.

De politie heeft de drugs en het geld in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):