woensdag, 26. januari 2005 - 13:21

Politie rolt bende autodieven op

Gelderland

De politie heeft dinsdagmorgen vier mannen aangehouden die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van een aantal dure personenauto’s. De diefstallen vonden verspreid in de regio plaats. De verdachten zijn drie inwoners van Dreumel van 21, 35 en 48 jaar oud en een 37-jarige inwoner van Vianen. De werkwijze van de groep bestond uit het inbreken in woningen waar een dure auto voor de deur stond. Bij de inbraak werden dan de autosleutels bemachtigd waarna men met de auto vertrok.

De politie startte enkele maanden geleden met het onderzoek. Daarbij werkten de districtsrecherches van de districten Tweestromenland en De Waarden samen met het politieteam Maas en Waal. Gedurende het onderzoek kwamen de vier aangehouden verdachten in beeld.

Bij de aanhoudingen werden in drie woningen in Dreumel en in één woning in Vianen huiszoeking verricht. Daarbij werd in één woning een vuurwapen en een hoeveelheid munitie aangetroffen. Tevens werden in Dreumel vier hennepkwekerijen aangetroffen. Deze hennepkwekerijen, met in totaal zo’n 2000 planten, werden ontmanteld. De planten en de gebruikte apparatuur zijn inmiddels vernietigd.

Alle vier verdachten zijn vandaag in verzekering gesteld en zullen vrijdag 28 januari worden voorgeleid. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.
Provincie:
Tag(s):