dinsdag, 19. april 2005 - 18:38

Politie rolt Zaanse drugslijn op

Zaandam

De politie heeft na onderzoek zeven verdachten aangehouden die worden verdacht van diverse overtredingen van de Opiumwet. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van klachten uit de buurt over panden waar drugs werden verhandeld. Er was geluidsoverlast, rommel op straat en verslaafden maakten gebruik van portieken om de verdovende middelen te gebruiken.

De politiewijkteams van Zaandam-Zuid (Wilgenstraat) en Poelenburg (Vermiljoenweg) sloegen de handen ineen en werkten samen met de recherche aan deze zaak. Hierdoor kon half maart een 35-jarige Zaandammer die ongeveer 800 gram aan bolletjes cocaïne ingeslikt, worden aangehouden. Een 21-jarige Zaandammer die hem kwam afhalen werd eveneens aangehouden. Dit is vermoedelijk het kopstuk in deze organisatie.

Op 1 april werd op Schiphol een 40-jarige Zaandammer met wederom 800 gram aan bolletjes cocaïne aangehouden. Begin april werden de 45-jarige bewoner van een drugspand aan de Dodonaeusstraat en een 42- en een 32-jarige bewoner van verschillende woningen aan de Wibautstraat aangehouden voor drugshandel.

Een 50-jarige Zaandammer die vanuit een auto dealde werd ook opgepakt en ingesloten. De woning aan is intussen door de woningbouwvereniging ontruimd. Gedurende het onderzoek werden drie vuurwapens en diverse steekwapens in beslag genomen. Drie mannen zitten nog vast. De anderen zijn in afwachting van het strafproces heengezonden. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):