vrijdag, 24. juni 2005 - 14:51

Politie rondt onderzoek brandstichting af

Wijk bij Duurstede

De politie van het district Heuvelrug heeft in de afgelopen weken onderzoek gedaan naar de brandstichting op het sportcomplex Mariënhoeve. Daarbij brandde een gebouw, onderkomen van enkele sportclubs, grotendeels af. Direct al bij de brand op 22 mei j.l. werd duidelijk dat hoogstwaarschijnlijk sprake was van brandstichting. Op het complex was vlak voor de brand bij het gebouw ook brand gesticht in een papiercontainer. Daarnaast waren door getuigen verschillende jongeren op en rond het sportcomplex gezien ten tijde van de brand.

Omdat op de avond van de brand verschillende groepen op en rond het sportcomplex aanwezig waren, heeft de politie velen van hen gehoord. In de afgelopen weken werden daarom in totaal 40 verhoren afgenomen, waarbij getracht werd om duidelijkheid te krijgen wie waar was en op welk moment.
Ondanks uitgebreide verklaringen is niet naar voren gekomen welke groep of persoon op die avond brand heeft gesticht. Ook een onderzoek door de technische recherche leverde geen concreet resultaat op. Tijdens het onderzoek is tevens de mogelijkheid onderzocht van een blikseminslag. Naar alle waarschijnlijkheid is dit echter niet de oorzaak van de brand geweest. Daar er vrijwel geen aanknopingspunten meer zijn, rondt de politie binnenkort het onderzoek af. Als daarna nog nieuwe informatie binnenkomt, wordt het onderzoek heropend.

Foto Menno Bausch
Provincie:
Tag(s):