zaterdag, 29. oktober 2005 - 10:42

Politie slaat grote slag bij anti-drugsactie

Arnhem

De regionale recherche van de politie Gelderland-Midden denkt met de aanhouding van acht personen de handel in harddrugs een gevoelige tik te hebben uitgedeeld. Er werd 73 kilo harddrugs in beslaggenomen, een half miljoen euro aan contanten en twee vuurwapens. De politie heeft hiervoor samengewerkt met de Turkse en Duitse politie.

Na grootschalig en grondig (internationaal) onderzoek greep de politie op 24 en 28 oktober met meer dan honderd medewerkers in, in ondermeer Amsterdam, Amstelveen, Arnhem en Velp. In het kader van deze actie werd ruim 73 kilo harddrugs aangetroffen (72 kilo heroïne en 1 kilo cocaïne); deze partij vertegenwoordigt een straatwaarde van ongeveer 2,6 miljoen euro.

Het onderzoek onder enkele Arnhemse verdachten startte in juli 2004, nadat bij de politie Gelderland-Midden informatie was binnengekomen over een groepering die op regelmatige basis harddrugs zou verhandelen en om die reden werkte aan een handelsnetwerk in Nederland. Een firma uit de regio Amsterdam die marmer uit Turkije importeerde, gebruikte dit waarschijnlijk als dekmantel om de drugs te verschepen. Deze ‘firma’ had connecties met de Arnhemmers.

Bovendien zou de groep harddrugs overbrengen naar Duitsland; in maart 2005 zocht de politie de samenwerking met de Zollfahndung en de Duitse politie in de Kreis Borken, die in dat kader een veertigjarige man uit Arnhem aanhield.

De invallen vonden op 24 en 28 oktober plaats. Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):