woensdag, 19. januari 2005 - 13:56

Politie sluit omvangrijk onderzoek drugshandel

Ede

De politie in Ede heeft een groot onderzoek naar de handel in XTC afgerond. Het onderzoek heeft een half jaar geduurd. In totaal zijn 30 verdachten aangehouden geweest. Acht van hen zijn voorgeleid aan de Rechter Commissaris, vier verdachten zitten nog vast.

Het onderzoek begon in augustus vorig jaar, nadat bij de politie het vermoeden was gerezen van handel in XTC. Begin oktober werden in verband hiermee vijf Edenaren (tussen de 22 en 31 jaar oud) aangehouden in Amsterdam, nadat zij een partij XTC pillen hadden ingekocht. Naar aanleiding van deze aanhoudingen volgden de overige aanhoudingen.

Beslag
Gedurende het onderzoek zijn uiteindelijk ruim 4000 XTC pillen in beslag genomen. Ook werden nog andere verdovende middelen (cocaÑ—ne, hash) en verboden anabolen in beslag genomen. Bij de verdachten zijn ook een stroomstootwapen, een vlindermes, een nep pistool en een ploertendoder gevonden en in beslag genomen.
Verder heeft de politie ook twee personenauto’s en een hoeveelheid geld in beslag genomen, met het oog op eventueel te ontnemen wederrechtelijk verkregen voordeel. Door de financiële recherche is berekend dat sinds 7 augustus vorig jaar door de dadergroep zo’n 240.000 XTC tabletten zijn verhandeld.

Bij het onderzoek heeft de politie in Ede samengewerkt met de landelijke recherche, de Unit Synthetische Drugs en de bureau's analyse, financiële- en technische recherche van de Divisie Justitiële Zaken in de politieregio Gelderland-Midden. Het opgemaakte dossier is inmiddels ter beschikking gesteld aan Justitie.
Provincie:
Tag(s):