vrijdag, 29. juli 2005 - 11:18

Politie Straatroven Team houdt vijf verdachten aan

Leeuwarden

Het Politie Straatroven Team heeft recentelijk vijf verdachten aangehouden. Hiermee zijn diverse zaken opgelost.

Op 18 juli heeft de politie een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hiermee werd een overval op een 39-jarige inwoner van Franeker opgelost. Eveneens werden met de aanhouding diverse winkeldiefstallen en bedreigingen opgelost.
Zo werd een 37-jarige ondernemer uit Leeuwarden op 17 november 2004 in de Spoorstraat met de dood bedreigd met een mes. Hierbij was een 46-jarige medeverdachte, die over deze zaak afgelopen woensdag is verhoord in de Marwei. De man zit vast voor een straatroof.
De 41-jarige is verder gehoord voor het dealen in harddrugs. Hij bleek bewust 'verkeerde' cocaïne verkocht te hebben, waardoor een 26-jarige inwoner van Leeuwarden begin 2005 behoorlijk ziek werd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging doodslag. Er zijn op voor dit feit geen andere aangiften binnengekomen.
De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.
Met betrekking tot de overval op de 39-jarige inwoner van Franeker is bekend dat er nog een tweede verdachte bij betrokken is. Het gaat om een 48-jarige inwoner van Leeuwarden. De man, die gedetineerd zat in Groningen en niet terug is gekomen van verlof, is door de politie afgelopen nacht in de binnenstad van Leeuwarden aangehouden.

Op 11 juli werd in Groningen een 34-jarige inwoner van Groningen aangehouden wegens heling. Hij is aangehouden voor betrokkenheid bij een straatroof, gepleegd op 27 juni, op de Eenhoorn te Leeuwarden.

Op 19 juli werd in Leeuwarden een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor betrokkenheid bij verschillende strafbare feiten. De politie had de man al eerder aangehouden op 25 juni. De man is toen achterna gezeten door de politie. Bij de Willemskade sprong de man in de gracht en zwom naar de overkant. Hij kon worden aangehouden, is vervolgens gehoord en daarna in vrijheid gesteld. De aangever bleef onbekend. Later heeft de aangever zich alsnog gemeld. Het bleek een 28-jarige prostituee uit de Dominicaanse Republiek te zijn. Zij was door de verdachte beroofd op de Weaze en de vrouw heeft hiervan aangifte gedaan.
De verdachte wordt tevens verdacht van een gewelddadige beroving in de Prinsentuin op 23 juni. Bij deze overval werd door de verdachte het slachtoffer het mes op de keel gezet.
Ook is de man betrokken geweest bij diverse inbraken.
De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.

Op 12 en 13 juli werden twee 24-jarige verdachten uit Leeuwarden aangehouden. Zij hebben op 30 juni een 40-jarige inwoner van Leeuwarden in de Grote Kerkstraat bijna omver gereden. Hierbij ontstond onenigheid en is onder meer een gsm van het slachtoffer gestolen. De twee verdachten zijn na verhoor en bekentenis in vrijheid gesteld. Hen wordt mishandeling, heling en diefstal ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):