dinsdag, 14. juni 2005 - 15:44

Politie stuit per toeval op wapens en 'boobytrap'

Hengelo

Bij een ontruiming in een Hengelose woning stuitte de politie per toeval op wapens en munitie maar ook op een geldkistje met een briefje daarop, dat bij het openen hiervan er een ontploffing zou zijn. De explosieve opruimingsdienst werd erbij gehaald maar die trof na het kistje met röntgenapparatuur te hebben doorgelicht nog een pistool aan.

Aan de Molenstraat in Hengelo werd op dinsdag omstreeks 11.45 uur een woning ontruimd door een deurwaarder. Bij deze ontruiming was ook een inspecteur van de politie Twente aanwezig. Bij binnenkomst werd in de woning een karabijn, diverse wapens en munitie aangetroffen. Daarom werd de afdeling bijzondere wetten van de Politie Twente ingeschakeld. Deze politieambtenaren troffen een geldkistje aan met een tekst in het engels erop die deed vermoeden dat het een boobytrap betrof.

Om geen enkel risico te nemen is met spoed het Explosieven Opruimings Commando (EOC) gewaarschuwd en de omgeving werd afgezet. De EOC heeft met röntgenapparatuur het geldkistje doorzocht. Het kistje bleek geen boobytrap met bom te zijn. In het kistje lag echter wel een vuurwapen. De politie heeft de aangetroffen goederen in beslag genomen. Het is nog onbekend waar de 34-jarige eigenaar van de goederen is. Hij zal uitgenodigd worden voor het afleggen van een verklaring.

© BON/Archieffoto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):