vrijdag, 28. oktober 2005 - 9:07

Politie treft veel geld aan in auto na wilde achtervolging

Hazeldonk

De Verkeerspolitie heeft vannacht met grote snelheid een personenauto achtervolgd. De achtervolging begon bij grensovergang Hazeldonk aan de A16. Op de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen dreigde de personenauto te ontkomen. Om dit te voorkomen is de personenauto geramd. De bestuurder van de personenauto is aangehouden. In de personenauto vond de Verkeerspolitie een grote hoeveelheid geld. Tijdens de achtervolging zijn door de politie drie schoten gelost. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Langs de A16 bij Hazeldonk hield de Koninklijke Marechaussee een controle. De personenauto leek te stoppen, maar ging er uiteindelijk vandoor. Dit gebeurde rond 03.45 uur. De Marechaussee zette de achtervolging in en riep de assistentie van de Verkeerspolitie in om de achtervolging voort te zetten.

Bij de Moerdijkbrug, eveneens op de A16, voegde een tweede auto zich bij de vluchtende personenauto. Deze tweede auto probeerde de politieauto van de weg te rijden. Een te hulp geschoten tweede surveillancevoertuig van de politie heeft deze auto aangehouden.

De vluchtende personenauto dreigde op de A4 te ontkomen. Om dit te voorkomen ramde de Verkeerspolitie de auto. Deze raakte van de weg en kwam in een weiland terecht. De bestuurder, tevens enige passagier, is aangehouden. Hij is niet gewond geraakt. Dit was om 04.08 uur. Bij de zoekactie in de auto is een grote hoeveelheid geld gevonden. Het exacte bedrag is nog niet bekend.

Bij de achtervolging werden snelheden bereikt van meer dan 240 kilometer per uur. De exacte oorzaak van de schoten is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):