maandag, 5. december 2005 - 22:14

Politie zoekt eigenaren van zwaailampen

Nieuwkoop

De politie is op zoek naar de eigenaren van zo’n 38 zwaailampen (37 oranje en 1 blauwe). De politie trof de lampen zaterdagmiddag 3 december aan in een schuur van een woning aan de Koekkoekstraat in Nieuwkoop. De politie denkt dat de lampen van hulpverlenings- en gemeentevoertuigen zijn afgedraaid en meegenomen.

De politie denkt dat dit mogelijk al 2 jaar het geval is geweest. De blauwe lamp werd vermoedelijk vorige week nog gestolen van een brandweerauto die ingezet was bij de brand van de voetbalkantine Nieuwkoop.

De zaak kwam aan het rollen nadat een 79-jarige man uit Nieuwkoop op 30 november ontdekte dat een zwaailamp van één van zijn aan de Atoomweg geparkeerde vrachtauto’s was gestolen. Hij vermoedde dat een 15-jarige jongen uit Nieuwkoop daarvoor verantwoordelijk was, bezocht zijn ouderlijke woning en vond daar in de schuur zijn zwaailamp terug. Hij kreeg hem echter niet terug.

De 15-jarige beweerde dat het zijn lamp was. De man ging daarop naar het politiebureau, vertelde daar zijn verhaal maar ook dat er nog meer zwaailampen lagen. De politie kwam daarop in actie en nam 40 zwaailampen mee naar het bureau. Twee lampen konden aan de man uit Nieuwkoop worden teruggegeven. Van de overige 38 worden de eigenaren nog gezocht. Zij kunnen zich iedere morgen melden bij het politiebureau in Ter Aar om te kijken of hun eigendom er bij zit. De politie zet het onderzoek tegen de 15-jarige jongen voort.
Provincie:
Tag(s):