dinsdag, 30. augustus 2005 - 20:57

Politie zoekt getuigen

Enschede

De politie van Enschede is op zoek naar getuigen van een incident waarbij een automobilist een 15-jarige jongen heeft bedreigd met een kapotte bierfles, vervolgens op hem in reed, en hem daarna nog bedreigde met een mes. De dader is opgepakt maar de politie wil precies weten wat er gebeurd is.

Een groepje jongens kreeg woorden op het Baliplein met een ander groepje jongeren. Bij dit laatste groepje stond ook de auto die later op de jongen inreed.
Later op de avond reed de 15-jarige met een aantal vrienden op de Heutinkstraat. Er volgde weer een scheldpartij met de inzittenden van de auto die daar ook reed, totdat een man uit de auto stapte, een bierfles kapot sloeg en de 15 jarige hiermee bedreigde. Toen de 15-jarige er vandoor wilde gaan reed de auto met hoge snelheid achterwaarts op de jongen in.

De 15-jarige hield ter bescherming zijn fiets omhoog en gooide op het laatste moment de fiets van zich af tegen de auto, waardoor een ruit sneuvelde. Een van de inzittenden pakte daarop een mes en dreigde de jongen daarmee te steken. De 15-jarige kon vluchten en schakelde de politie in. Later die avond hield de politie de twee inzittenden van de auto aan. Het bleek te gaan om twee 20-jarige mannen.
De politie zoekt nu getuigen, en is speciaal op zoek naar een man die op dat tijdstip aan de Heutinkstraat met zijn hond wandelde.

BON/Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):