zaterdag, 30. juli 2005 - 21:19

Politie zoekt getuigen verkrachting

Nijmegen

Zaterdagmorgen 23 juli 2005 tussen 04.30 uur en 05.00 uur, de laatste nacht van de Vierdaagsefeesten, is op het talud tussen de Nieuwe Ubbergseweg en de Oude Ubbergseweg in Nijmegen een 25-jarige vrouw verkracht door een man. Dat gebeurde nabij de trap op het talud tussen beide wegen waar hij haar de struiken introk.
<BR>
<BR>Kort voor de verkrachting heeft de vrouw een groep van ongeveer acht jongeren gesproken. Zij stonden op het wat verwaarloosde uitzichtplateau staduitwaarts voor de Waalbrug, rechts van het Trajanusplein. Hier begint ook, achter het een hek langs, het pad naar de trap naar de Oude Ubbergsweg.

De vrouw kwam lopend vanaf het Valkhof en stak de St. Canisiussingel over. De eerste keer dat de 25-jarige vrouw de man zag, was op de Graadt van Roggenstraat. De man heeft haar vervolgens op enige afstand gevolgd. Het kan dus zijn dat meerdere mensen deze man gezien hebben.

Signalement:
De man had een licht getinte huidskleur.
Zijn lengte was ongeveer 1,80 meter.
Hij was tussen de 30 en 35 jaar oud en had een normaal postuur.
Hij had donker kort stijl haar en sprak gebrekkig engels.
Hij droeg een grijze kabeltrui en een blauwe spijkerbroek.
De man is vermoedelijk van buitenlandse afkomst waarschijnlijk uit een land van het Midden-Oosten en sprak gebrekkig Engels.
Een kaartje en een aantal oriëntatiefoto's

De politie wil graag in contact komen met de groep jongeren die op die vroege zaterdagmorgen op dat uitzichtplateau stonden. Wellicht heeft die man hen aangesproken of hebben zij hem gezien. Het kan ook zijn dat hij andere mensen in de buurt heeft aangesproken of dat mensen hem hebben gezien. De politie vraagt deze eventuele getuigen hulp bij het onderzoek om de dader van deze verkrachting op te sporen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of, indien men anoniem wenst te blijven, met ‘Meld Misdaad Anoniem’ op telefoonnummer 0800-7000. © BON
Provincie:
Tag(s):