zondag, 16. oktober 2005 - 11:26

Politieauto tegen boom

Den Dolder

Op zondagochtend raakten twee politieagenten gewond na een achtervolging. Omstreeks 02.45 uur zagen agenten een automobilist rijden over de Jagerlaan. Zij wilden de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. De bestuurder negeerde dit stopteken en reed hard weg. De achtervolging werd ingezet en ging door Zeist, De Bilt en Den Dolder door meerdere politievoertuigen.

Op de Julianalaan in Bilthoven reed de automobilist met hoge snelheid en zonder verlichting op een politiebus af die hem tegemoet kwam rijden. Agenten konden nog net een frontale aanrijding voorkomen maar werden wel aangereden door de automobilist.

De man reed vervolgens met hoge snelheid door.
Op de kruising Paltzerweg-Dolderseweg Den Dolder raakte een achtervolgende politieauto in de slip en reed tegen een boom. Een agent kwam vast te zitten in de auto en moest door brandweer uit de auto worden gehaald en werd met pijn in zijn nek vervoerd naar het ziekenhuis. Zij collega werd met pijn in nek en arm vervoerd naar het ziekenhuis.

Op de Dolderseweg zagen agenten de kans om weer bij de auto te komen en hier ontstond wederom een aanrijding tussen een politieauto en de bestuurder van de auto. De auto van de bestuurder tolde om zijn as maar de bestuurder zag toch weer kans weg te komen. De politie besloot, gezien de gevaarszetting, de achtervolging niet meer te hervatten.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een 25-jarige man uit Doorn met een warrig verhaal en natte kleding was binnengekomen bij een hotel in Eemnes. Agenten gingen ter plaatse en al snel bleek dat dit de bestuurder was van de eerdere achtervolging. Hij was op de Eemdijk van de weg afgeraakt met zijn auto en in de sloot terecht gekomen. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politieagenten konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht; 0900-8844. Met name medeweggebruikers die ook in gevaar werden gebracht door de automobilist. Zo moesten twee fietsers wegspringen om niet geraakt te worden door de man uit Doorn.

Foto's Menno Bausch
Provincie:
Tag(s):