zaterdag, 4. juni 2005 - 10:56

Politiebond verbijsterd over strafmaat

De eerste uitgedeelde straffen aan zes relplegers na de wedstrijd Feyenoord-Ajax hebben tot verbijsterde reacties geleid bij de politiebond ACP.

Zes 'supporters' kregen van de politierechter in Rotterdam een dermate lage straf opgelegd, dat ze volgens de bond in de toekomst weer makkelijk over de schreef kunnen gaan.

Voorzitter Van de Kamp spreekt van een klap in het gezicht van de politie. De zes personen maakten zich schuldig aan het gooien van stenen en kregen straffen van vier tot acht maanden opgelegd. Het grootste deel daarvan is echter voorwaardelijk, wat betekent dat men binnen een paar dagen weer vrijkomt.

Verder krijgen de vandalen een taakstraf, een proeftijd van twee jaar en een stadionverbod van één jaar. Om dat te controleren dienen zij zich tijdens wedstrijden te melden op het politiebureau. De groep bestond uit vijf Feyenoorders en een Ajacied. Bij de hevige ongeregeldheden raakten maar liefst veertig agenten gewond. De supporters reageerden opgelucht toen ze hun straf te horen kregen.
Categorie:
Tag(s):