dinsdag, 11. januari 2005 - 13:44

Politiejacht naar stenengooier

Rijswijk

Een dag na de dodelijke worp heeft de politie de jacht op de stenengooier geopend. Zo wordt de stoeptegel onderzocht op vingerafdrukken, geursporen en DNA-materiaal. In de nacht van zondag op maandag overleed een 30-jarige automobilist nadat haar auto was geraakt door een stoeptegel dat van een viaduct over de A4 bij Rijswijk was gegooid.

Direct na het ongeluk is de politie een groot technisch onderzoek gestart. Vandaag heeft een politiehelikopter overzichtsfoto's van de omgeving van het ongeval gemaakt. De politie hoopt hiermee inzicht te krijgen in details en vluchtwegen van de daders.

"De persoon die de stoeptegel gooide, móet zich bewust zijn geweest van de gevolgen van zijn of haar actie," zegt de politiewoordvoerder. "De dader of daders hebben misschien niet geweten dat het slachtoffer dodelijk gewond was, maar ze hebben zich zeker gerealiseerd dat ze de auto en de bestuurster hebben geraakt."

Inmiddels hebben verschillende automobilisten die het zich gemeld die zij het 30-jarige slachtoffer zagen verongelukken. De stoeptegel hebben ze echter niet gezien. De steen sloeg door de voorruit van de auto en veroorzaakte zwaar hoofdletsel bij de vrouw. Zij overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Over het profiel van de dader(s) of het motief kan de politie i.v.m. het onderzoek nog niet zeggen.

© BON/Foto: Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):