dinsdag, 8. november 2005 - 18:15

Politieke partij wil gratis sex

Zwolle

Met de gemeenteraadsverkiezingen 2006 in aantocht, wordt het land overspoeld met nieuwe politieke partijen. In Zwolle heeft de Lijst Willem Lucht (LWL) zich als eenmanspartij aangemeld. Meest opvallende verkiezingsitem binnen het programma is de vergoeding voor een bezoekje aan een sekshuis.

Het aantal verkrachtingen kan drastisch omlaag als de lokale overheid uit een speciaal potje een bedrag beschikbaar stelt voor het bezoeken van een sekshuis. Zwollenaar Willem Lucht (52) vindt het de hoogste tijd dat Nederland, te beginnen in zijn woonplaats Zwolle, eens een duidelijk signaal afgeeft om het eigen cultuurgoed te bewaken. Zijn slagzin ‘ niet links, niet rechts maar recht door zee’ moet de burger duidelijk maken dat ons land dreigt af te zakken naar een bedenkelijk niveau.

Tijd om het tij te keren, zo meent Lucht die naast partijoprichter tevens voorzitter, lijsttrekker en enig lid is. Lucht wil voorkomen dat ons land het strijdtoneel van verschillende religies wordt. Het fileprobleem kan opgelost worden door het vrachtverkeer naar rivieren en kanalen te verplaatsen. Leden van terreurgroepen moeten onmiddellijk het Nederlanderschap worden ontnomen. Zo heeft Lucht nog meer statements die door critici als gebakken ‘lucht’ worden omschreven.

Ook over ons huidige gevangenisbestel heeft Lucht zijn mening klaar. De cellen lijken meer op hotelkamers. Aanleiding om zijn politieke standpunten in een partijprogram te doen omzetten is de moord op Pim Fortuyn geweest. Hoewel Lucht op lokaal niveau start is het zijn streven om uiteindelijk in de Haagse, dus landelijke, politiek te eindigen.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):