zondag, 12. juni 2005 - 21:18

Politieman krijgt kaakslag van dronken bestuurder

Weert

Een politieman heeft afgelopen weekend de afhandeling van een aanrijding met een kaakslag moeten bekopen. In de nacht van vrijdag op zaterdag assisteerde een politiepatrouille in Weert bij een aanrijding waarbij een Belgische auto betrokken was.

De bestuurder van het voertuig was op een T-splitsing rechtdoor het rood-witte schrikhek ingereden. De 36-jarige bestuurder uit Neeroeteren gaf tegenover de politie toe te hebben gedronken en moest een blaasproef ondergaan. Nadat hem werd gezegd dat hij en zijn 25-jarige mede-inzittende uit Bree mee moesten gaan naar het bureau, werd de man agressief en begon te schelden. Vervolgens kreeg de agent die de mededeling deed een vuistslag in zijn gezicht.

Na even te zijn versuft gebruikte de politieman zijn pepperspray tegen de agressieve Belg. De twee mannen zijn meegenomen naar het bureau, waar een proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. Ook moest de man zijn rijbewijs inleveren.

De agent hield enkele kneuzingen, nekklachten en een gescheurde lip over aan het incident. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. © BON
Provincie:
Tag(s):