maandag, 24. januari 2005 - 11:13

Politieonderzoek naar ontplofte vuurwerkbom

Heerewaarden

Zaterdag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Heerewaarden aangehouden op verdenking van vernieling, het teweeg brengen van een ontploffing en poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De 17-jarige zou zaterdag rond 10.45 uur op de Langestraat in Heerewaarden een zelfgemaakte vuurwerkbom tot ontploffing hebben gebracht. Als gevolg van de ontploffing werd een ruit aan de voorzijde van een woning vernield en kwam een stuk pijp in de woning terecht, vlakbij een van de bewoners.

De politie stelde onmiddellijk een buurtonderzoek in en hoorde getuigen. De brandweer kwam ter plaatse en de Technische Recherche heeft nader onderzoek verricht. Het politieonderzoek leidde al snel naar de 17-jarige jongen die daarop kon worden aangehouden. Bij de jongen trof de politie nog een paar stukjes pijp aan die in beslag werden genomen.

De bewoners van de woning waar de bom tot ontploffing kwam bleven ongedeerd en kwamen met de schrik vrij. Zij deden aangifte van vernieling.

De 17-jarige is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De jongen is inmiddels in verzekering gesteld en wordt vermoedelijk dinsdag 25 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):