zaterdag, 12. februari 2005 - 1:12

Politiewagens aangereden bij achtervolging

Heerlen/Kerkrade

Omstreeks 14.30 uur vrijdagmiddag, vond een achtervolging plaats waarbij enkele politievoertuigen en een geparkeerde auto, beschadigd raakten. Er raakte niemand gewond.

De achtervolging begon op de Parallelweg toen de inzittenden van twee zwarte BMW personenauto´s met een Duits en een vals Nederlands kenteken, zich verdacht ophielden bij geparkeerde auto’s.
Een politieagent buiten diensttijd vond het verdacht en meldde het bij zijn collega’s.
Toen een politiepatrouille arriveerde reed een van de twee auto´s meteen weg. Tegelijkertijd werd deze politieauto door de andere BMW met opzet aangereden.

Toen een tweede patrouilleauto de achtervolging op de eerste BMW inzette, werd die politieauto met een snelheid van 80 tot 90 km/u twee keer door de tweede BMW, die ondertussen ook was weggereden, opzettelijk van achteren aangereden. De eerste BMW wist met zeer hoge snelheid te ontkomen.

De tweede BMW werd door meerdere politievoertuigen achtervolgd.
De vluchtpoging ging door diverse straten in Kerkrade, waarbij de BMW op de Caumerstraat tegen een geparkeerde auto aanreed en een politieauto een lichtmast raakte.
In verband met de zeer hoge snelheid van de BMW werd de achtervolging in Duitsland op de A44 vlak voor het knooppunt Aken afgebroken.
De Duitse politie werd ingelicht over de achtervolging. Verdere details ontbreken nog.

© BON
Provincie:
Tag(s):