vrijdag, 12. augustus 2005 - 13:39

Pompoenen lekkernij voor muskusrat

IJsselmuiden

In de Koekoekspolder, een tuindergebied bij IJsselmuiden, lijkt de muskusrat momenteel heer en meester te zijn. De overlast neemt ondertussen grote vormen aan. Bij de familie Keijzer, bewoners van het gebied, is er sprake van een ware brandhaard van muskusratten. Vader en zoon Keijzer worden al de rattenvangers van IJsselmuiden genoemd.

Dat er momenteel een plaag van muskusratten in de Koekoekspolder is heeft alles te maken met de gunstige leefomstandigheden voor deze dieren. Er is veel water dat met elkaar in verbinding staat en de oeverwallen zijn zacht. Maar rond de woning van de familie Keijzer doet zich een nieuw aspect voor. De zoon van deze familie kweekt pompoenen waar de muskusrat maar al te graag aan knabbelt. Zowel afgelopen jaar als ook deze zomer zijn vader en zoon Keijzer al op jacht gegaan om de diertjes te vangen.

Maar ook beroepsrattenvanger Jan Schuurman heeft zijn handen vol aan het grote aantal muskusratten.
De aangerichte schade is op dit moment aanzienlijk. Slootwallen zijn ingezakt en diverse gewassen op het veld aangevreten. Dat de beesten ook op het veld actief zijn is een signaal dat er sprake is van een behoorlijk groot aantal muskusratten.

© BON/Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):