maandag, 12. december 2005 - 8:26

Pool (32) aangehouden na explosie boomkwekerij

Zundert

De politie heeft zondagavond een 32-jarige Pool aangehouden op het terrein van een boomkwekerij in Zundert. Kort voor 20.00 uur brak er brand uit in een loods van de kweker aan de Achtmaalseweg.
<BR>Agenten die op de melding van de brand af kwamen, troffen de Pool, een werknemer van het bedrijf, even later buiten de loods aan. Hij was licht gewond aan een hand en gedroeg zich verdacht, waarna agenten besloten de man aan te houden.

Hij is overgebracht naar het politiebureau in Breda en daar in verzekering gesteld. De loods met daarin vooral landbouwwerktuigen is grotendeels verwoest. Een explosie, veroorzaakt door ontploffende gasflessen, heeft het dak van de loods opgetild en de gevels behoorlijk ontwricht. Het is lange tijd de vraag geweest of er zich nog meer mensen in het gebouw bevonden, maar rond 23.00 uur kon de brandweer daarover uitsluitsel geven.

De brand zelf was al eerder onder controle, maar eerst moesten gas en stroom worden uitgeschakeld. Daarna konden brandweerlieden in de loods zoeken naar mogelijke slachtoffers. Die bleken er dus uiteindelijk niet te zijn.

De politie stelt een onderzoek in naar de rol van de aangehouden Pool bij de brand.
Provincie:
Tag(s):