woensdag, 2. november 2005 - 0:10

Porto in lastig parket

Het is er na vanavond voor Co Adriaanse niet makkelijker op geworden bij FC Porto. Zijn ploeg verloor op bezoek bij Internazionale met 2-1 en staat met drie punten troosteloos onderaan in groep H.

Toch is alles nog niet over voor Porto. Het had geluk dat Artmedia Bratislava en Glasgow Rangers gelijkspeelden. De Schotten gaven tweemaal een voorsprong weg. Na drie minuten leek de ploeg van Ricksen en Waterreus op rozen te zitten toen Prso de 0-1 maakte. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. Borbely scoorde voor de thuisploeg. Vlak voor rust namen The Gers opnieuw de leiding door een goal van Thompson. Een blunder van doelman Waterreus kostte de Rangers echter alsnog de kop. Hij verdedidgde na een uur spelen verkeerd uit en stelde Kozak daardoor in staat wederom gelijk te maken. Bij 2-2 bleef het vervolgens.

In Milaan leek ook FC Porto lange tijd op een zege af te stevenen. Nadat Hugo Almeida al na een kwartier een vrije trap snoeihard binnenschoot, leek er voor de Portugezen geen vuiltje meer aan de lucht. Inter worstelde in een leeg stadion, gevolg van de straf vanwege de vuurpijlen tijdens het duel met AC Milan vorig jaar, vooral met zichzelf. Pas nadat Adriano afgelost werd door Julio Ricardo Cruz begon het te draaien bij de Italianen. Eigenhandig boog de Argentijn de achterstond om in een overwinning. Na 75 minuten schoot hij een penalty binnen. Acht minuten voor tijd tekende hij voor de winnende.