zondag, 5. juni 2005 - 4:02

Portugal, Spanje en Italië op weg naar Duitsland

Portugal heeft Slowakije een gevoelige tik uitgedeeld. In eigen huis won de ploeg van Felipe Scolari met 2-0 van de naaste concurrent. Hiermee gaat het aan de leiding van Groep 3 en slaat het een gat van drie punten.

De eindstand werd al voor het rustsignaal op het scorebord gezet. Fernando Meira opende na ruim twintig minuten de score, vlak voor rust gooide Cristiano Ronaldo de wedstrijd in het slot.

In Groep 7 is de spanning weer deels terug. Spanje won het thuisduel met Litouwen en voegt zich naast Servië-Montenegro aan kop. Makkelijk kwam de zege van de Zuid-Europeanen niet tot stand. Het was Alberto Luque die ruim twintig minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Servië-Montenegro had eerder op de dag al gelijk gespeeld tegen België. In Belgrado kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Ook Noorwegen kwam in het cruciale duel met Italië niet tot scoren. Toch liep de achterstand niet verder op, want ook de bezoekers bleven zonder doelpunt. Hierdoor blijven de Azzuri soeverein aan kop in Groep 5, met vier punten voorsprong op de Scandinaviërs.