dinsdag, 15. november 2005 - 11:28

Postcodemiljonair bezwijkt niet: rust in de tent

Nieuwleusen

Sinds afgelopen zondag is Helma Boertjes-van Leussen uit Nieuwleusen een bekende Nederlander geworden. Een eretitel waar de jonge moeder bepaald niet op zit te wachten. Maar met het publiekelijk winnen van bijna 1,5 miljoen euro is de status van anonimiteit uiteraard verdwenen.

Helma verlangt dat haar omgeving vooral normaal blijft doen tegen haar. Natuurlijk, 1,5 miljoen euro is veel geld maar voor Helma geen reden om haar werk als sociotherapeut bij de Rijksinrichting Veldzicht in Balkbrug op te zeggen. Vandaar dat de nieuwbakken miljonair afgelopen zondag, de opnames van de Postcodeloterij vonden immers al vorige week vrijdagmiddag plaats, gewoon haar vroege dienst op een van de groepen in Veldzicht draaide.

En gisteren werd duidelijk dat zowel collega’s als gedetineerden naar de uitzending hadden gekeken. Bij binnenkomst op de afdeling viel haar een massaal ‘hallo miljonair’ ten deel. Het vermogen wordt voorlopig veilig bij de bank gestald in afwachting van een goede bestemming. Maar dat haar tien maanden oude zoontje Twan zich financieel in de toekomst het nodige kan veroorloven is al wel duidelijk.

Ook vier buurtbewoners van Helma mogen eenzelfde bedrag gaan verdelen. Samen met Winston Gerschtanowitz gaat zij dat bedrag woensdagmiddag verdelen. Komende zondag zullen deze beelden tijdens de miljoenenjacht van Linda de Mol bij de zender Talpa te zien zijn. Voorlopig heeft Nieuwleusen er een miljonair bij en daar zal de komende weken nog vaak over gesproken worden.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):