zondag, 6. november 2005 - 13:20

Potloodventer loopt ‘blauwtje’ door smurfenspray

Etten-Leur

Zaterdagmiddag heeft de politie rond 12.50 uur op een bijzondere wijze een 23-jarige schennispleger uit Hoeven kunnen aanhouden. De man liep wel heel letterlijk een ‘blauwtje’.
<BR>De politie kreeg aan het eind van de ochtend de melding dat er een schennispleger in het Liesbos actief was. De laatste weken waren er al meer meldingen geweest. De politie ging ter plaatse en herkende aan de hand van getuigenverklaringen het voertuig van de verdachte.

De auto werd klemgezet. Daarna gingen agenten met een politiehond het bos in, op zoek naar de verdachte. Zij spraken hierbij wandelaars aan en gaven het signalement door van de man. Onder hen was ook een eerder slachtoffer dat haar hond uitliet in het bos. Korte tijd later zag zij een man die voldeed aan de beschrijving. Zij herkende hem als degene die een week geleden haar zijn geslachtsdeel had laten zien. Uit angst dat hij opnieuw iets zou doen, pakte de 28-jarige vrouw een spuitbus uit haar jas en spoot het hoofd van de man blauw.

De geschrokken man werd door de vrouw en omstanders staande gehouden totdat de politie ter plaatse was. Hij hield er een smurfen blauw gezicht aan over. De politie heeft de man voor verhoor mee naar het politiebureau genomen. Onderzocht wordt of hij ook betrokken is bij andere meldingen van het plegen van schennis. De blauwe verf gaat er na drie dagen vanzelf weer af.
Provincie:
Tag(s):