donderdag, 27. januari 2005 - 23:24

Premier op dodenlijst

Hilversum

De terreurverdachte Jason W. die op 10 november na een grootscheepse anti-terreuractie samen met Ismail A. werd aangehouden in de Antheunnisstraat in het Haagse Laakkwartier blijkt plannen te hebben gehad om premier Balkenende en andere prominenten te vermoorden. Dit blijkt uit een onderzoek dat het TV-programma NOVA in samenwerking met Planet Internet heeft uitgevoerd.
<BR>De opzienbarende feiten zijn aan het licht gekomen nadat Justitie op de computer van Jason W. chatsessies heeft gevonden waarin hij tegen iemand zegt die zich ‘Galas’ noemt, dat Balkenende, secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer, minister van Financiën Gerrit Zalm, LPF-Tweede Kamerlid Mat Herben, VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali en enkele andere prominenten op zijn dodenlijst staan.

Dat deze chatsessies niet op zichzelf staan blijkt uit telefoontaps die de AIVD maakte en die het OM woensdag bij de pro-forma zitting in verband met de moord op Theo van Gogh openbaar maakte. De taps zijn gemaakt tussen 2 november 2004 -de dag waarop Theo van Gogh werd vermoord- en 10 november 2004. De strekking van de getapte gesprekken bevestigen dat de uitspraken van W. tegenover Galas over zijn dodenlijst serieus genomen moet worden en niet als een ‘grap’ mogen worden afgedaan.
Met name deze aanwijzingen zijn voor het OM aanleiding om te veronderstellen dat de moord op Van Gogh door meerdere mensen is beraamd. De gedane uitspraken pleiten tegen de verdachten. Het eventueel vermoorden van andere prominenten en daarmee feitelijk uitvoeren van dodenlijst van Jason W bevestigen deze veronderstelling.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):