zaterdag, 2. juli 2005 - 11:33

Premiere uitgesteld door lekkage ijsvloer Sleeping Beauty On Ice

Amsterdam

De premiere van de ijsshow Sleeping Beauty On Ice, in het Muziektheater van Amsterdam is uitgesteld naar maandagavond. Vrijdagavond ontstond er een grote lekkage bij de aanleg voor de ijsvloer op het toneel.

Op drie plaatsen in de 15 km lange koelbuis spoot de koelvloeistof, die ervoor zorgt dat de ijsvloer op het vriespunt blijft, hoog de lucht in door het Muziektheater. De bouwploeg van de ijsvloer heeft de hele vrijdagnacht doorgewerkt om het lek te repareren en de ijsvloer op tijd gereed te hebben voor de première van zaterdagavond maar dat is toch niet gelukt.

Alles was gereed om de 6000 kilo gemalen ijs, afkomstig van de visafslag in Urk, te verwerken in de ijsvloer waar zaterdagavond de schaatskampioenen van de Imperial Ice Stars hun première op beleven. Na het storten van het ijs ging het echter spoedig mis en ontstonden de lekkages in de koelbuizen. Deze koelbuizen staan onder grote druk (3 bar) om de 2500 liter koelvloeistof door het systeem te kunnen pompen, een kleine lekkage heeft dan ook meteen grote gevolgen. De lekkages werden opgespoord en de crew werkte vrijdagnacht door om de ijsvloer met 14.000 liter water laagje voor laagje op te bouwen.

Joop van den Ende Theaterproducties brengt de ijsshow Sleeping Beauty On Ice van 2 tot en met 24 juli exclusief in het Muziektheater in Amsterdam. Op de muziek van Tsjaikovski, voert het toonaangevende internationale gezelschap Imperial Ice Stars schaatsend het beroemde sprookje van Doornroosje op. Het sprookje voor jong en oud wordt verteld door Mies Bouwman. © BON
Provincie:
Tag(s):