donderdag, 25. augustus 2005 - 23:55

Preuvenemint van start

Maastricht

Donderdag ging het 24ste preuvenemint van start. Sinds 1983 heeft elke aflevering van het Preuvenemint een thema. Dit jaar staat dit in het teken van de Vrijwilliger. Het thema is terug te vinden in de ontwerpen van vignet en preuvenelap. daarnaast in de aankleding van het feestterrein en in de naamgeving van gecomponeerde preuvenehepkes.

De reden waarom gekozen werd voor dit thema heeft te maken met het 25 jarig jubileum dat dit najaar van start gaat.

'De vrijwilliger' werd centraal geplaatst omdat het Struyskommitee een welgemeend 'dankjewel' wil uitspreken, naar haar eigen vrijwilligers van het Preuvenemint, maar deze dank gaat ook naar alle vrijwilligers die in Maastricht actief zijn.

Het Struyskommitee heeft één vrijwilligersorganisatie uitgekozen, om bij dit Preuvenemint symbool te staan voor alle vrijwilligers in Maastricht.

'Bert Buis', de makers van de kindertelevisie voor de kinderen die zijn opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Maastricht staat deze vier dagen lang als symbool voor de vrijwilligers.

Bij opening van het Preuvenemint van 2005 werd een klein kunstwerk onthuld dat in Grotere vorm te bewonderen zal zijn in het nieuwe deel van de stad Maastricht, waaraan momenteel nog wordt gebouwd.

Het preuvenemint is een jaarlijks terugkerend proeffestijn in Maastricht waar tegen betaling met 'Preuvelappen', de lekkernijen geproefd kunnen worden die de diverse restaurants en andere horecagelegenheden uit de regio maken.
Een 'Preuvelap' kost € 1,60.

© BON Tekst/foto: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):