donderdag, 24. november 2005 - 22:18

Primeur voor Limburgse verkeers-handhavers

Roermond

De Verkeershandhavingsteams van de politie Limburg-Noord en Limburg-Zuid hebben hun samenwerking vanaf donderdag geïntensiveerd. Het convenant waarin deze samenwerking wordt vastgelegd, is donderdag in het Oolderhuuske aan de Maasplassen bij Roermond door vertegenwoordigers van beide politiekorpsen ondertekend in aanwezigheid van landelijk verkeersofficier Koos Spee.

Limburg heeft met de ondertekening van deze overeenkomst een landelijke primeur.

De samenwerking houdt ondermeer in dat beide teams op elkaars grondgebied mogen opereren. Op het gebied van videosurveillance, ongevalanalyse en geautomatiseerde verwerking van snelheidsovertredingen zal er nauwer worden samengewerkt. Zo zullen verkeershandhavers van de beide Limburgse regio’s met hun onopvallende videosurveillanceauto’s heel Limburg gaan bestrijken.

Ook wordt er in beide regio’s het project ‘subjectieve veiligheid’ gestart. Dit project is erop gericht om het gevoel van onveiligheid veroorzaakt door het verkeer in de eigen buurt of bij de school, weg te nemen.

Grote afwezige bij de ondertekening was burgemeester Gerd Leers van Maastricht als korpsbeheerder van de politie Limburg-Zuid.
Provincie:
Tag(s):